Sopraan Hilde Schouls is geboren op 22 november 1977. Van jongs af aan is zingen belangrijk voor haar. In eerste instantie in het kinder- en jeugdkoor van de kerk. Vanaf haar 20ste jaar zingt zij in oratorium- en kamerkoren. Zij heeft hier een breed scala aan muziekstijlen en -stromingen gezongen, van renaissance tot heden. Van 2008-2012 was zij verbonden aan Bachkoor Holland. In 2020 heeft zij als lid van het koor meegewerkt aan de tournee door Nederland van het Nederlands Blazers Ensemble, met de 9de van Beethoven.

 

Hilde is op haar 23ste gestart met zanglessen bij Rob van Surksum. Hier heeft zij haar basis gelegd aan zangtechniek en door het enthousiasme van Rob heeft zij meer zelfvertrouwen gekregen bij het zingen in een koor èn solo. De zangtechniek en expressie heeft verdere verdieping gekregen tijdens de zanglessen van Tanja Obalski en Marjolein Koetsier. Deze worden nu voortgezet bij zangdocente Henriette Feith.

 

Daarnaast heeft Hilde meerdere masterclasses gevolgd, onder andere bij Miranda van Kralingen en Marjolein Koetsier. De masterclasses waren vooral gericht op het expressief brengen van een zangstuk.

 

Als soliste heeft Hilde ervaring opgedaan bij het Fontana Ensemble, met name in het barokrepertoire. 

In 2021 heeft Hilde de finale behaald in de zangcompetitie 'Sweet Sorrow'.